Kirjoittajan esittely

Hei kaikille!

Ravinnon sekä terveyden mediaseksikkyydessä ei ole sinänsä mitään vikaa... Mutta kun tasapaino järkkyy, ja massamedioiden yleissanoma terveydestä on pitkälti “pinnallista” sekä “trendivetoista” niin on hyvä ymmärtää käsitteet nimiltään tasapaino, uteliaisuus, suhteellisuus, objektiivisuus, maalaisjärki sekä unohtamatta erittäin tärkeää taitoa nimeltään itsekuuntelu. On varmasti olemassa muitakin termejä, jotka sopisivat näiden aikaisemmin mainittujen joukkoon. Kuitenkin yhteenvetona pyrin havainnollistamaan sitä, millaiset ominaisarvot on hyvä omata, jotta yksilö kykenisi ylläpitämään laadukasta tietotaitoansa mm. henkilökohtaiseen terveyteensä liittyen.

Voiko yksilö ilman jonkun alan virallisia tutkintoja olla millään lailla pätevä, kannattaako sellaista yksilöä kuunnella? Jälleen korostan; (“tasapaino, uteliaisuus, suhteellisuus, objektiivisuus, maalaisjärki sekä itsekuuntelu”). Minä nimittäin olen sellainen “kouluttamaton” yksilö… En ole lääkäri, en terveydenhoitaja, en kiropraktikko enkä edes personal trainer (henkilökohtainen valmentaja). Olen yksilö, joka monien muidenkin tavoin on elänyt, kokenut ja reagoinut näihin kokemuksiin jollain tavalla. Nyttemmin päätökseni ovat tarjonneet minulle mahdollisuuden kirjoittaa ravintoblogia Seniori365.fi sivulle, enkä kuitenkaan sanoisi ravinto- ja terveysaiheen olevan kuitenkaan ns. tuulesta temmattu kohdallani, vaikka en kyseisistä aloista todistuksia omista.

Nimeni on Oskar, olen toisen vuoden opiskelija Laurea Tikkurilan liiketalouden opiskelija. Suoritan kesällä 2015 työharjoittelua, sillä minulle tarjoutui mahdollisuus olla osana kiinnostavaa projektia nimeltä Seniori365, täten toimin ravintopuolen bloggaajana kyseisessä projektissa.

Taustat, sekä tämänhetkinen mentaliteetti, joka tukee tehtävänkuvaani, eivät ole koulunpenkiltä opittuja. Kuvailisin olevani kiitettävän itseoppinut yksilö, ja kannustan ihmisiä olemaan uteliaita olosuhteissa, jotka tukevat positiivisesti yksilön tietotaitoa. Olen suuren osan elämääni ollut kiinnostunut terveydestä, ja viime aikoina olen pyrkinyt enemmän ja enemmän ymmärtämään ihmistä kokonaisuutena. Tarkoitus olisi, että tämä näkyisi myös blogin yleissanomassa. Toimintatapani on maalaisjärjellä maustettu, faktaan perustuva, lähestyminen ajankohtaista aihetta kohtaan. Suoritan kattavaa tutkimista, luon kokonaiskuvan tasapainottaen sekä omaani että valikoitujen lähteiden sanomaa, ja lopuksi ilmaisen asiani blogissa toivottavasti ns. selkokielellä :)

Ilmaiskaa toki itse mielipiteenne Seniori365.fi-sivustolla sekä sosiaalisessa mediassa https://www.facebook.com/seniori365.

Antoisia lukuhetkiä toivottaa Oskar, Seniori365.fi ravintobloggaaja!