Turvallisuus

Verkon vaarat osa 2

Tämä artikkeli on jatkoa Verkon vaarat artikkelille osa 1:lle. Käsittelimme ensimmäisessä osassa sosiaalista mediaa yleisellä tasolla, pankkien toimintatapoja ja huijausviestejä. Tässä jatko-osassa käsittelemme verkkokauppoja, jäsenyyksiä, tietoturvaa ja salasanoja.

Ikäihmiset ryöstön kohteena

Ikäihmiset voivat juotua ryöstön kohteeksi tahtomattaan ja useimmiten omassa kodissaan. Tämä johtuu siitä, että heitä pidetään helppoina uhreina heidän hyväuskoisuutensa tai heikentyneiden voimiensa vuoksi. Alla kuvatuissa tapauksissa todennäköisesti on valittu uhriksi ikäihminen..

Kuusi vinkkiä kodin turvallisuuden parantamiseksi

Jokainen ihminen haluaa tuntea oman kotinsa turvalliseksi paikaksi. Kodin turvallisuuden parantamiseen ei välttämättä tarvitse aina kodin turvatekniikkalaitteita. Tähän artikkeliin on koottu pieni vinkkilista, jonka avulla voit itse parantaa kotisi turvallisuutta. 

 

1. Älä ilmoita sosiaalisessa mediassa, milloin olet matkalla tai poissa kotona. 

Turvallinen elämä ikääntyneille

Lokakuussa 2017 valtioneuvoston periaatepäätöksessä, sisäisen turvallisuuden strategiasta Hyvä elämä- turvallinen arki, päätettiin ikääntyneiden turvallisuusohjelman päivittämisestä. Ikääntyneiden turvallisuusohjelma on laadittu vuonna 2011. Tätä ohjelmaa ei kokonaan lähdetä uusimaan, vaan se päivitetään.

Kuinka toimia tulipalossa

Jos kotonasi syttyy tulipalo, on tärkeää osata toimia oikein. Oikein toimimalla voit pelastaa paitsi itsesi, myös perheenjäsenesi, naapurisi ja omaisuutesi. Opettele siis tämän sivun ohjeet huolella!

HUOM! Katso myös artikkelin lopussa olevat kolme videota, joissa Pirkanmaan pelastuslaitos ohjeistaa, miten tulipalon sattuessa tulisi toimia.

 

Sivut

Tilaa syöte RSS - Turvallisuus