Koulutustapahtumat

Vapaaehtoisena voi toimia lukuisissa eri tehtävissä ja rooleissa. Vapaaehtoiset voivat toimia esimerkiksi asiointiapuna, saattajana, juttukaverina, ulkoiluseurana tai atk-apuna. Myös vertaisohjaajana toimiminen on hieno mahdollisuus, jossa voi tuoda oman osaamisensa toisten iloksi. Osallistumisella voi antaa lahjaksi aikaansa ja myötävaikuttaa vanhempien ihmisten hyvinvointiin konkreettisilla teoilla.

Täältä löydät vapaaehtoistyön koulutustapahtumia:

 
 
Seuraavana esittelyssä muutamia koulutustapahtumaesimerkkejä:
 

Ulkoiluystäväksi iäkkäälle – koulutus on erityisen suosittu ja suositeltava. Siinä saa loistavat valmiudet ikäihmisten kanssa ulkoiluun ja paljon tietoa vapaaehtoistyöstä. Koulutuksen päättyessä voi toimia vapaaehtoisena esimerkiksi Aurorakodissa (www.espoo.fi/Aurakodin_palveluasumisyksikkö) ikäihmisten parissa.  Siinä käydään läpi ulkoilun hyödyt iäkkäille, turvallinen ulkoilu, vapaaehtoistyön periaatteet, liikkumisen esteettömyys, erilaiset ympäristöt, ulkoiluystävän omat voimavarat ja apuvälineiden käyttö sekä kotivoimistelun ohjaus.

Koulutukseen kuuluu kaksi puolen päivän pituista tapaamista, joihin molempiin sisältyy yhteinen aamupala ja lounas. Tämän lisäksi myös koulutus ja koulutuksen materiaalit ovat vapaaehtoiselle maksuttomia. Järjestäjänä toimivat Espoon kaupungin liikuntapalvelut ja vanhusten palvelut. Lisätietoja koulutuksesta saa numerosta 046 877 1917 tai sähköpostiosoitteesta vapaaehtoistoiminta(at)espoo.fi

Keikka-apu -koulutuksen tarkoituksena on tehdä vapaaehtoisesta maailman tärkein ihminen toiselle. Esimerkkitapauksia ovat ikäihmiset, jotka tarvitsevat apua uuden puhelimen käytössä ja pyörätuolilla liikkuvat vanhukset, jotka saattavat tarvita saattajan apua. Järjestäjänä toimii Espoon Vapaaehtoisverkosto, ja koulutus järjestetään yhteistyössä Espoon vanhusten palvelujen kanssa. Lisätietoja keikka-avusta saa Espoon Järjestöjen Yhteisö Ry:stä Päivi Rekulalta numerosta 050 381 0999 tai laittamalla sähköpostia osoitteella keikka(at)ejy.fi.

SenioriOsaaja-koulutus: vapaaehtoisten voimavarat tehokäyttöön 

 

Vapaaehtoistyö on monelle eläkkeelle jääneelle erinomainen kanava tuoda työuran aikana karttunut tieto, taito ja kokemus hyötykäyttöön. Seniorit toimivat laajasti yhteiskunnassa tuottaen hyvinvointia muun muassa erilaissa vertaistukiryhmissä ja kolmannen sektorin järjestötyössä. Laureassa on jo vuodesta 2006 lähtien toteutettu SenioriOsaaja-koulutusta, jonka tavoitteena on antaa toimijoille valmiuksia tehdä vapaaehtoistyötä. Laurea tarjoaa tämän pitkän kokemuksen perusteella nyt SenioriOsaaja-kouluttajakoulutusta, jonka tavoitteena on valmentaa uusia SenioriOsaaja-kouluttajia. 
 
SenioriOsaaja -kouluttajakoulutus alkaa keväällä Laureassa. Lue lisää 
 
SenioriOsaaja -kouluttajakoulutus (5 op) käynnistyy seuraavan kerran Laureassa 20.3.2018. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 4.3.

 

Päivitetty 14.2.2018