Muistipelit

Foramen-harjoitukset

Aivojen toiminta on keskeinen osa ihmisen hyvinvointia. Aivot tarvitsevat haasteita voidakseen hyvin ja säilyäkseen toimintakykyisinä arjen, työelämän ja ikääntymisen paineissa. Aivojen toimintaa voi myös harjoittaa.

  • FORAMENCognitiveTablet -ohjelmiston eri harjoituksilla voi edistää:
  • muistia
  • tarkkaavuutta
  • toiminnanohjausta ja ongelmanratkaisukykyä
  • näönvaraista hahmottamista

Muisti-avaruusseikkailu

Muistiliiton avaruusaiheisessa muistipelissä edetään vähitellen vaikeutuvien tasojen mukaan. Pelissä voi myös valita nimimerkin ja vertailla tuloksia muiden kisaajien kesken.

Muistipeli löytyy Muistiliitto.fi-palvelusta.

Muistipeli

Muistipeli, jossa isot ja selkeät eläin -ja luontoaiheiset kuvat. Väritykseltään rauhallinen ja selkeä. Sopii hyvin kaiken ikäisille.

Muistipeli löytyy Suurpedot.fi palvelusta.

Muistitesti

Tässä testissä näet ruudulla 10 sanaa yksi kerrallaan. Jokaista sanaa näytetään kahden sekunnin ajan. Lue sanat ja yritä painaa ne mieleesi. Myöhemmin sinun pitäisi muistaa niistä mahdollisimman monta.

Peli löytyy Tohtori.fi palvelusta.

www.muistipuisto.fi

Muistipuisto®

Muistipuisto® on helppokäyttöinen ja innostava verkkosivusto, joka sisältää aivoterveyttä tukevaa tietoa, tekemistä ja käytännön vinkkejä. Käyttäjä oppii puistossa myös aivojen toimintakykyä edistäviä keinoja.
Muistipuisto on kehitetty käyttäjälähtöisesti Miina Sillanpään Säätiön ja Muistiliiton yhteishankkeessa vuosina 2016–2018 Veikkaus Oy:n pelituottojen avustuksella.

Tulostettava Muistipuiston esite

Lisää Muistipuiston kehittämisestä 

Kenelle Muistipuisto on tarkoitettu?

Muistipuiston kehittämistyön keskiössä ovat olleet muistisairaat henkilöt ja heidän läheisensä sekä muistiyhdistyksissä toimivat vapaaehtoiset. Muistipuisto soveltuu hyvin myös aivoterveydestään huolestuneille tai kiinnostuneille ikääntyville.

Muistipuisto taipuu moneen

  • Muistipuistoa voi hyödyntää omaehtoisessa kuntoutumisessa, kun aivojen toimintakyky on heikentynyt  muistisairauden tai muun  aivojen toimintaan vaikuttavan korjaantuvan tai pysyvän/etenevän sairauden seurauksena.
  • ...

Lisätietoja Muistipuiston pelisivulta: https://www.muistipuisto.fi/tietoa/mika-on-muistipuisto/ 

Muistipuistossa mukana myös Seniori365.fi -palvelun jumppavideoita ! Käy tutustumassa !