Kylässä HelsinkiMission seniorikahvilassa


Hei seniori! Kolottaako kahvihammasta? Kaipaatko juttuseuraa? Nautitko virkeästä ja positiivisesta ilmapiiristä?

Albertin olohuone on HelsinkiMission ylläpitämä kohtaamispaikka, jossa seniorit tapaavat toisiaan. Seniorikahvila on avoinna tiistaisin kello 10-12 ympäri vuoden ja toiminta on täysin ilmaista. Seniorikahvila sijaitsee Helsingin keskustassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Joka viikko seniorikahvilaan kokoontuu noin parisen kymmentä senioria ja paikalla on aina vapaaehtoisia työntekijöitä.

Senioreiden mielestä parasta kahvilassa on kaikki. Kiitosta satelee toiminnan säännöllisyydestä sekä tilan kodikkuudesta. Kahvilaan saapuessa tuntuu kuin astuisi keskelle lämminhenkistä olohuonetta. Seniorikahvilassa ei juoruta, vaan keskustellaan ajankohtaisista asioista huumoria unohtamatta. Paikalle kannattaa saapua viettämään mukavaa kahvihetkeä, eikä jäädä yksin kotiin murehtimaan.

Kahvilaan on löydetty lukuisten kanavien kautta. Toinen on saanut kuulla toiminnasta ystävältä ja useampi internetin välityksellä. Myös Kirkko ja Kaupunki –lehti sekä radio saivat mainintoja.

Seniorikahvilasta löytää varmasti ainutlaatuisia uusia ystäviä. Yksinjäämisestä ei tarvitse huolehtia, vaikka tulisikin uutena joukkoon mukaan. Senioreiden lisäksi vapaaehtoistyöntekijät pitävät huolen vierailijoiden viihtyvyydestä ja hyvästä yhteishengestä. Monet ovat löytäneet kahvilasta ystäviä, joita tapaavat myös seniorikahvilan ulkopuolella.

Seniorikahvila järjestää myös pienimuotoisia tapahtumia ja retkiä. Keväällä he järjestivät kävijöilleen muun muassa oman vappujuhlan ja kesällä oli kesäretki. Aktiviteettien suunnittelussa otetaan huomioon kaikkien toiveet ja niihin osallistuminen on vapaaehtoista ja ilmaista.

Meillä opiskelijoilla oli oikein mukava vierailu HelsinkiMission Seniorikahvilassa, ja vaikka itse emme seniori-ikäisiä vielä olekaan, niin juttua riitti. Meidät otettiin vastaan erittäin lämpimästi ja toivotettiin tervetulleeksi uudestaankin. Kahvilasta jäi lämmin ja hauska mielikuva. Voimme aidosti suositella kaikille Seniorikahvilassa vierailua!

 

Mitä?

Seniorikahvila on HelsinkiMissionin järjestämä täysin ilmainen kahvila ja tapaamispaikka seniori-ikäisille. Kahvilassa vierailee joka viikko n. parikymmentä senioria.

Ikähaarukka kahvilassa käyville on noin 60 - 70+, mutta kahvilaan ovat tervetulleita kaikki itsensä senioriksi tuntevat.

Lähes joka kerralla kahvilaan löytää myös uusia senioreja.

 

Missä?

Seniorikahvila sijaitsee osoitteessa Albertinkatu 33, Helsingin keskustassa, kauppakeskus Kampin läheisyydessä.

Paikalle pääse helposti joukkoliikenteellä. Esimerkiksi Helsingin päärautatieasemalta kahvilaan tullessa kannattaa ottaa ratikka numero 6, joka lähtee rautatieasemalta ja pysähtyy suoraan kahvilan eteen. Myös ratikat 7 ja 9 menevät kahvilan läheisyyteen.

Kahvila sijaitsee HelsinkiMissionin tilassa nimeltä Albertin Olohuone.

 

Milloin?

Seniorikahvila on avoinna vuoden jokaisena tiistaina kello 10:00 – 12: 00.

 

Kiinnostuitko?

HelsinkiMissio järjestää myös muita aktiviteetteja senioreille Albertin olohuoneessa:

Viikko-ohjelma

MAANANTAI
klo 9.30–14.00 Albert's Living Room
Mukavaa toimintaa ja yhdessäoloa englantia puhuville senioreille ja lapsiperheille. Myös suomenkieliset seniorit ja lapsiperheet ovat tervetulleita.

TIISTAI
klo 10.00–12.00  Seniorikahvila

KESKIVIIKKO
klo 9.30–14.00  Avoin toiminta senioreille ja lapsiperheille

TORSTAI
klo 9.30–14.00  Avoin toiminta senioreille ja lapsiperheille
klo 11.30–14.00  Neulotaan yhdessä (kaikille avoin neulontahetki)

PERJANTAI
klo 9.30–14.00  Avoin toiminta senioreille ja lapsiperheille
klo 10.30–11.30 Avoin touhutunti omatoimiselle liikkumiselle (liikuntasalissa)

Albertin olohuoneen toiminta on suunnattu lapsiperheille ja senioreille sekä heidän yhteisille kohtaamisilleen. 

Uutisia voi lukea myös HelsinkiMission Albertin olohuone Facebook-ryhmästä.

 

Lisätietoa HelsinkiMission tuesta senioreille ja ajantasalla olevia tapahtumatietoja löytyy osoitteessa: www.helsinkimissio.fi/senioreille

Lisätietoja HelsinkiMission toiminnasta: www.helsinkimissio.fi

 

 

Teksti:

Restonomiopiskelijat: Eskola, Halttu, Ilvonen ja Jääskeläinen

Laurea-ammattikorkeakoulu 2018

 

Lähteet:

Tutustumisvierailulla kahvikupposen äärellä tavatut satunnaiset kahvila-asiakkaat ja HelsinkiMission vapaaehtoistyöntekijät

www.helsinkimissio.fi 

 

Kuvalähde:

Eskola, Halttu, Ilvonen ja Jääskeläinen 2018