Sadepäivän puuhat


Kesälläkin, varsinkin Suomessa, sadepäivät ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Onneksi on paljon hauskaa tekemistä silloinkin, kun ulkona sataa ropisee. Sadepäivät varsinkin helteisien päivien jälkeen tuntuu raikastavan ilmaa. Yksin tai yhdessä voi nauttia sadepäivien tuomasta rauhallisuudesta.

Voit esimerkiksi kutsua lapsen lapset käymään ja pelata lauta- ja korttipelejä. Uno -korttipeli oli yksi lapsuuteni suosikeista ja sitä pelasivat niin lapset kuin aikuisetkin. Myös Kimble – ja Afrikan Tähti -lautapelit olivat suosikeiden joukossa ja monta kertaa naurettiin vedet silmissä ja välillä ehkä tapeltiinkin. Nämä ovat niitä lapsuuden suosikkimuistoja!

Jos viihdyt parhaiten yksin, on sadepäiville paljon erilaista puuhaa. Voit lukea kirjoja, joita et välttämättä kerennyt lukemaan noina kauniina päivinä, kun olit ulkona. Myös kirjastoissa ja palvelutoreilla on paljon puuhaa senioreille. Voit juoda kupin kahvia tai teetä tai ihan mitä vain haluatkaan ja vain nauttia sateen äänestä. Voit pelata pasianssia ja mahjongia tai nukkua vaikkapa pitkät päiväunet. Jos olet ulkoilmaihminen, voit lähteä vaikkapa ulos kävelylle. Sadepäivän tuoksu on aivan mahtava!

Sadepäivät ovat otollista aikaa käydä päivänäytöksessä elokuvateatterissa. Päivänäytösten liput ovat edullisemmat kuin iltanäytösten. Voit myös kahlata läpi kiinnostavan tarjonnan teattereista ja musiikkitapahtumista. Myös museoissa on kiinnostavia näyttelyitä sekä esimerkiksi tiedekeskus Heurekassa Vantaalla on erilaisia teemoja. Maailma on täynnä rajattomia vaihtoehtoja sadepäiville, joten sateenvarjot auki! Ei meitä sokerista ole tehty.

 

Teksti:

Restonomiopiskelijatiimi: Emmi Saarinen, Simo Solantaus, Nea Turunen ja Sara-Sofia Vilen

Laurea-ammattikorkeakoulu kevät 2018