Espoon kaupungin senioripalvelut

Vanhusten palvelujen tavoitteena on tukea espoolaisten ikäihmisten asumista omissa kodeissaan ennaltaehkäisevän ja osallistavan toiminnan, neuvonnan sekä erilaisten palvelujen avulla. Nämä palvelut täydentävät yleisiä, kaikenikäisille espoolaisille tarkoitettuja sosiaali- ja terveyspalveluja.

Espoon kaupungin seniorineuvonta

Olemme matalan kynnyksen neuvontapalvelu senioreille, omaisille, läheisille ja yhteistyökumppaneille. Meihin voi ottaa yhteyttä jo varhaisessa vaiheessa, jos oma tai vaikkapa vanhempien ikääntyminen huolestuttaa. Autamme myös löytämään oikean tahon palvelujen viidakossa, oli kyse sitten Espoon kaupungin, KELA:n, järjestöjen tai yksityisten yritysten palveluista.

Tutustu alla olevista linkeistä Espoon kaupungin tarjoamiin senioripalveluihin!

Espoon kaupunki tarjoaa myös Seniorin palveluopasta, josta löytyy paljon arkea helpottavia ohjeita ja vinkkejä. Tietoa löytyy muun muassa harrastusmahdollisuuksista, sosiaali- ja terveyspalveluista, etuuksista ja tuista sekä asumisesta.

Seniorin palveluopas on mahdollista saada myös paperisena versiona yhteispalvelupisteestä, palvelukeskuksesta tai Seniorineuvonnasta.

Täältä voit lukea seniorineuvojan haastattelun!

Espoon kaupungin senioriasuminen

Ikääntyvätkin asuvat ensisijaisesti omassa kodissaan. Tarvittaessa kotona asumista ja päivittäisistä toimista selviytymistä tuetaan kotihoidon palveluilla. Silloin kun kotona asuminen ei enää ole mahdollista, järjestetään asiakkaalle hänen tarpeitaan vastaavaa hoiva-asumista.

Kunta: