HUS Lohjan sairaala

Lohjan sairaala

Lohjan sairaanhoitoalueeseen kuuluvat Karkkila, Lohja, Siuntio ja Vihti.
 
Sairaalatie 8
08200 Lohja

Puhelinvaihde: 019 380 11

Vaihde on avoinna: 

ma - pe klo 7.30 - 18.00
la - su klo 10 - 16
juhlapyhinä klo 10 - 14

 

Päivystys ja ensihoito

LOHJAN SAIRAALAN PÄIVYSTYS

Päivystyshoito tarkoittaa äkillisen sairastumisen, vamman tai kroonisen sairauden vaikeutumisen edellyttämää välitöntä arviointia ja hoitoa. Kyse on sellaisesta tilanteesta, jossa hoitoa ei voida siirtää seuraavaan päivään. Päivystys on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä.

Lohjan sairaalassa toimiva päivystys ja Lohjan terveyskeskuksen akuuttivastaanotto toimivat yhteisessä tilassa. Kulku päivystykseen tapahtuu sairaalan B-ovesta. Ilmoittautumiseen on käytössä vuoronumerojärjestelmä. Ilmoittautumisen jälkeen potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä.

Virka-aikainen terveyskeskusten akuuttivastaanottotoiminta jatkuu omilla terveysasemilla. Virka-aikana eli maanantaista perjantaihin klo 8–16 äkillisissä sairastapauksissa ota yhteys terveyskeskukseen.

Virka-ajan ulkopuolella sinua auttaa Lohjan yhteispäivystys: Lohjan sairaala, Sairaalatie 8, sisäänkäynti B-ovesta. Jos kyseessä ei ole hätätilanne, soita Päivystysapuun p. 116 117 (0 €). Puhelimeen vastaa sairaanhoitaja, joka antaa ohjeita sairastumiseen liittyen ja arvion vastaanotolle hakeutumisen tarpeesta.

Jos olet epävarma tarvitsetko päivystyshoitoa, tai tarvitset tietoa terveyspalveluista tai hoito-ohjeita, voit aina virka-aikaan ottaa yhteyttä omalle terveysasemalle. Yhteystiedot löydät sivun alaosasta.
 

112.jpg

​Soita hätäkeskukseen

 
Jos sinulla on hätä, soita hätäkeskukseen numeroon 112.
 
Erityisen tärkeää on soittaa hätäkeskukseen, jos kyseessä on:
 
  • äkillinen kova rintakipu tai hengitysvaikeus,
  • aivoverenkiertohäiriöön viittaavat uudet halvausoireet, kuten äkillinen raajan velttous tai toimintakyvyttömyys tai puhevaikeudet.

 
Hätätilanteita eivät esimerkiksi ole: 

  • pienet vammat (ruhjeet, nyrjähdykset, haavat, joissa verenvuoto on tyrehtynyt),
  • infektio-oireet (kuume, flunssa),
  • raaja- ja selkäkivut,
  • päänsärky tai
  • nenäverenvuoto.