Omaishoitajan näkökulma

Kiitämme omaishoitaja Ritva Särkkää, joka suostui haastateltavaksemme.

 

Omaishoitajuuden alku

Kallen ja Tuulikin suhde sai alkunsa 1987 ja he elivät pitkään avoliitossa. Tuulikilla oli aiemmasta suhteesta kaksi lasta, tytär ja poika, joista tulivat myös Kallelle hyvin tärkeitä. Kallen terveysongelmat alkoivat 1990 luvun loppupuolella ensin syövän ja sitten Parkinsonin taudin muodossa. Kalle ja Tuulikki menivät naimisiin 1996, jolloin Tuulikista tuli lähiomainen.

- Parkinsonin taudin kanssa pärjäsimme vielä ihan hyvin. Kallen kaaduttua keittiössä sydämenpysähdyksen johdosta tammikuussa 2014 tilanne muuttui täysin ja omaishoitajaksi ryhtyminen oli Kallen kotiutumisen jälkeen huhtikuussa 2014 meille ainoa vaihtoehto, Tuulikki kertoo.

Lue koko haastattelu: http://www.seniori365.fi/omaishoitajuuden-alku

 

Paussi-opiskelijapalveluliikeidea

Paussi-palveluliikeidea on Laurean ammattikorkeakoulun Palvelumuotoilulla innovaatioihin – opintojaksolla suunniteltu palveluliikeidea, jonka ovat kehittäneet Laurean ja Metropolian ammattikorkeakouluopiskelijat ja toimeksiantajana toimi Seniori365.fi. Paussi on interaktiivinen palveluratkaisu, joka helpottaa omaishoitajien arkea internetissä toimivan sijaishoitajakalenterin ja varauspalvelun avulla. Työnimellä ”Paussi-palvelu” kulkeva palveluliikeidea mahdollistaa sijaishoitajan varaamisen sähköisestä kalenterista haluttuna aikana.

Alla on Paussi-palveluliikeidean esimerkki Ainosta ja hänen hoidettavastaan.

Paussi -palveluliikeidean tekijät: Susanna Saarinen, Sari Komulainen, Risto Tiirikainen ja Juhopekka Myllynen