Kulttuuriedut


Eläkeläiskortilla tai henkilöllisyystodistuksella saa tyypillisesti alennuksia erilaisista kulttuuririennoista: teatterinäytöksistä, musikaaleista, museolipuista ja niin edelleen. Olemme koonneet listaan pääasiassa Espoon alueen kulttuurikohteita, jotka tarjoavat etuja eläkeläisille tai tietyn iän saavuttaneille asiakkailleen.

 

Finnkino -elokuvateatterit

Finnkino Oy on Suomen suurin elokuvateatteriketju. Finnkinolla on Suomessa kymmenellä paikkakunnalla kaikkiaan 14 elokuvateatteria, joissa on yhteensä 96 salia.

Finnkino tarjoaa eläkeläiskortin haltijoille 20 % alennuksen normaalihintaisista lipuista ja jopa 30 % alennuksen päivänäytösten (ma-pe ennen klo 17 alkavat näytökset) lipuista.

http://www.finnkino.fi/news/aikuiseen_makuun/

 

Näyttelykeskus WeeGee

Näyttelykeskus WeeGeellä on neljä museota: EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Helinä Rautavaaran museo, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen Kellomuseo. WeeGeellä toimii myös museokauppa EMMA Shop ja SIS. Deli+Cafén ravintola. Takapihalla on arkkitehti Matti Suurosen suunnittelema Futuro-talo, joka on avoinna yleisölle toukokuusta elokuuhun.

Espoon Tapiolassa sijaitseva näyttelykeskus tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille kävijöille. Museoissa on näyttelyiden lisäksi tarjolla opastuksia, työpajoja ja erilaisia teematapahtumia.

Yli 70-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy kaikkiin WeeGeen museoihin. Alle 70-vuotiaat eläkeläiset voimassaolevalla eläkeläiskortilla 10 €. Muille ilmainen sisäänpääsy perjantaisin kello 17-19.

http://www.weegeenayttelykeskus.fi/

 

Tapiola Sinfonietta

Tapiola Sinfonietta  - Espoon kaupunginorkesteri ‒ on korkeatasoinen kamariorkesteri, jossa vierailee lukuisia koti- ja ulkomaisia huippukapellimestareita ja -solisteja. Perusohjelmiston muodostavat tyylinmukaiset tulkinnat wieniläisklassisen kauden teoksista, mutta muusikot tarttuvat innolla myös nykysäveltäjien teoksiin, lastenmusiikkiin kuin taiteidenvälisiin produktioihinkin. Kotisalina on Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasali, jossa se on tehnyt myös suurimman osan yli 60 levytyksestään.

Eläkeläisille yleensä oma lippuluokka yksittäisiin esityksiin, esimerkiksi kevätkauden 2017 Hetkiä-konserttisarjan eläkeläislippujen etu -5 euroa.

Tuntuvia alennuksia kausikorteista, esimerkiksi Platinasarjan koko kauden kausilipun etu eläkeläiselle -74 euroa normaalihinnasta.

http://tapiolasinfonietta.fi/

http://tapiolasinfonietta.fi/konsertit-ja-liput/kausikortit/

 

Gallen-Kallelan museo

Gallen-Kallelan Museossa kaunis miljöö ja ainutlaatuinen arkkitehtuuri tarjoavat hienot puitteet museokäynnille! Taiteilija Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna avattiin yleisölle vuonna 1961 Gallen-Kallelan Museona. Museo esittelee vaihtuvissa näyttelyissään Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta ja elämää sekä nykytaidetta.

Eläkeläislippu 7 €, etu -2 € normaalihinnasta.

http://www.gallen-kallela.fi/

 

Espoon kaupunginteatteri

Espoon Kaupunginteatteri on vuonna 1988 perustettu ammattiteatteri ja ainoa aikuisille tarkoitettu ammattiteatteri Espoossa. Teatterin ohjelmisto rakentuu omasta tuotannosta sekä koti- ja ulkomaisista vierailuesityksistä.

Eläkeläisille alennuksia näytöslipuista, etu jopa -3 € normaalihinnoista.

http://www.espoonteatteri.fi/index.php

 

Helsingin kaupunginteatteri

Helsingin Kaupunginteatteri (HKT) on Helsingin teatterisäätiön ylläpitämä moderni kansanteatteri, joka tarjoaa mahdollisimman hyvää ja monipuolista teatteria mahdollisimman laajalle katsojakunnalle.

Helsingin Kaupunginteatterin toiminnan keskeisiä osia ovat kaksikielisyys (suomi ja ruotsi), laaja perheteatteritarjonta, oman tanssiryhmän Helsinki Dance Companyn tuotannot sekä muu monipuolinen teatteritarjonta, joka käsittää ulkomaisia ja kotimaisia puhenäytelmiä, komedioita ja musiikkiteatteria.

Eläkeläisille alennuksia -3 euroa/lippu

http://www.hkt.fi/

 

Korkeasaari

Vuonna 1889 perustettu Korkeasaari on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista. Eläintarhasta on kehittynyt ympäristönsuojelutyöstään tunnettu, aktiivinen ja elämyksellinen luontokeskus. Toiminnan perustana on luonnon monimuotoisuuden suojelu, ympäristötietoisuuden lisääminen, asiakaslähtöisyys ja eläinten hyvinvointi.

Eläkeläisille liput eläintarhaan: maitse 8 e (aik. 12 e), vesitse 11 e (aik. 18 e)

Huom!: Eläkeläislippu myydään henkilöllisyystodistusta vastaan yli 65-vuotiaille, sekä henkilöllisyystodistusta ja työeläkekorttia tai kansaneläkkeen saajan korttia esittämällä henkilöille, joille on myönnetty täysi eläke. Todistus on esitettävä lipuntarkistuksen yhteydessä.

http://www.korkeasaari.fi/

 

Messukeskus

Eläkeläisille tarjotaan opiskelijoiden ja varusmiesten ohella alennetut hinnat Helsingin messukeskuksen tapahtumiin ja messuihin. Ostaessasi alennuslipun varaudu kuitenkin todistamaan oikeus alennukseen sisäänkäynnillä.

Hinnat messuihin vaihtelevat kausittain ja tapahtumittain, mutta esimerkiksi kevätkaudella 2017 eläkeläishinta peruslipulle: 10 € (aikuisten lippu 16 €), etu -6 € normaalihinnasta.

http://shop.messukeskus.com/tapahtumalista.html

(Päivitetty 6.4.2017)