Matkailuedut


Useat matkailualan yritykset tarjoavat eläkeläisille tai tietyn iän saavuttaneille senioreille alennuksia eläkeläiskorttia tai henkilöllisyystodistusta vastaan. Tälle sivulle on koottu majoitukseen sekä pitkän matkan liikennöintiin liittyviä etuja sekä ohjeet niiden lunastamiseksi. Pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen etuja voi selailla Eläkeläisten edut: Julkinen liikenne -linkistä.

Tässä esitellään matkustusetuja (Finnair, VR, Matkahuolto), risteilyetuja (Tallink Silja, Linda Line) sekä majoitusetuja (Rantasipi, Cumulus, Sokos, Scandic).

Huom! Esimerkkitiedot on poimittu tämän artikkelin kirjoitushetkellä. Voimassa olevat hinnat ja tarjoukset on tarkistettava aina kunkin tahon omilta sivuilta ja/tai heidän asiakaspalvelustaan.
 

Finnair

Finnairilla on erikoishinnat yli 65-vuotiaille eläkeläisille. Seniorihinnat (+65-vuotiaille) on saatavilla ostettaessa lentolippuja osoitteesta www.finnair.fi. Liput voi ostaa tai varata seuraavien ohjeiden mukaan:

  1. Valitse matkakohde ja matkustuspäivät
  2. Vaihda matkustajatyyppi: ”Aikuisia” -> ”Senioreita (65+)
  3. Etene sivuston ohjeiden mukaan

Huomioithan, ettei seniorihintoja välttämättä ole saatavilla kaikille Finnairin reiteille. Vain osasta Euroopan ja kotimaan lennoista on mahdollista saada kyseinen eläkeläisetu. Edun suuruus vaihtelee.

Otathan yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun, jos haluat varata tai tiedustella hintoja alle 65-vuotiaille eläkeläisille.

Lue lisää:
www.finnair.com/FI/FI/customer-care/faq#1-1-5
www.finnair.com/FI/FI/information-services/before-the-flight/planning-booking-your-flight

 

VR: Interrail 60+

Interrail eli reilaaminen tarkoittaa junalla matkustamista Euroopan sisällä eri kohteissa. Reilaaminen tapahtuu Interrail-kortilla eli junalipulla, jolla voi matkustaa rajattomasti niissä maissa, joissa reililippu toimii. VR:n uusi Interrail 60+ on yli 60-vuotiaille tarkoitettu edullisempi reilikortti. Senioreiden Interrail-kortti on ns. Global Pass, joka kelpaa kaikissa Interrail-maissa sekä tietyillä laivayhteyksillä.

Vuonna 2017 InterRail kortin hinta senioreille on 238 eur – 886 eur.  

Interrail-kortin voit ostaa kaikista VR lipunmyynneistä aikaisintaan 3 kuukautta ennen matkan alkua. Interrail-korttia ostaessasi tarvitset voimassa olevan passin tai henkilökortin, ajokortti ei kelpaa. Jos haluat käyttää henkilökorttia, ota selvää, kelpaako se valitsemissasi maissa.

Lue lisää:
Seniori365.fi-artikkeli reilikortista
https://www.vr.fi/cs/vr/fi/eurooppa-junalla-interrail
https://www.vr.fi/cs/vr/fi/ukk?query=interrail
www.pallontallaajat.net/tietopaketit/interrail-faq/interrailin-perusteet/

 

Matkahuolto

Kotimaan matkailuun -30 % alennuksen saa Matkahuollon eläkeläiskortilla, kuvallisella Kelakortilla, joka on varustettu Matkahuollon, VR:n tai Finnairin liikemerkillä, pahvisella Kelan eläkkeensaajakortilla sekä Työeläkeyhtiöiden myöntämällä työeläkekortilla. Yhdensuuntainen matka vähintään 60 km.

Kuvattoman kortin kanssa on esitettävä poliisin myöntämä henkilökortti, passi tai ajokortti. 65 vuotta täyttäneet saavat alennuksen esittämällä poliisin myöntämän henkilökortin, passin tai ajokortin.

Lue lisää:
www.matkahuolto.fi/fi/matka/hinnat/alennusehdot/

 

VR

Kaukoliikenteen junissa yli 65-vuotiaat sekä alle 65-vuotiaat eläkeläiset saavat 20 % alennusta Peruslipun hinnasta sekä ryhmämatkoihin matkustaessaan sarjalipulla.

Lähiliikenteen vyöhykealueen junissa matkustaessasi saat eläkeläisenä 50 % eläkeläisalennusta kertalipun sekä 10 matkan sarjalipun hinnasta.

Ennakkoon tilatuista lipuista voi saada lisäksi alennusta, jos tilaa lipun VR:n verkkokaupasta. Tarvitset alennukseen oikeuttavan kortin aina matkustaessasi ja sinun on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä tarvittaessa.

Junissa kelpaa poliisiviranomaisen myöntämä todistus henkilöllisyydestä. VR:n eläkeläiskortin haltijalla tulee aina olla mukana poliisiviranomaisen myöntämä kuvallinen todistus henkilöllisyydestä. Todistuksena kelpaa henkilökortti, passi tai ajokortti.

Lue lisää:
www.vr.fi/cs/vr/fi/elakelaiset

 

Tallink Silja

Lisätietoja Tallink Siljan senioriryhmä -alennuksista: https://www.tallinksilja.fi/senioriryhmat

 

Linda line

Esimerkiksi:

Turistiluokka meno-paluu, 29,00 € (norm. 39,00 €)

Linda Comfort-luokka meno-paluu, 69,00 € (norm. 59,00 €)

Varaa matka ja valitse matkustajamäärä luokasta ”Opisk/Ope/Eläk/13-17”.

Lue lisää:http://lindaline.fi/aikataulut-ja-hinnat/hinnat/

 

Cumulus-hotellit

Cumulus-hotellit ovat viihtyisiä tukikohtia kaupunkilomalle. 25 mukavaa, kotoisaa Cumulus City-hotellia 20 kaupungissa ja 10 Cumulus Resort-hotellia 10 kaupungissa toivottavat eläkeläiskorttilaiset tervetulleiksi erikoishinnoin. Cumulus-hotelleissa viihtyvät myös lapsenlapset! Kahden yön eläkeläistarjous Cumulus-hotelleissa - etu jopa 60 %. Cumulus Resort -hotellit olivat ennen Rantasipi-hotelleja, Cumulus City-hotellit ovat vanhat Cumulukset.

Seniorihinnat koskevat 60 vuotta täyttäneitä eläkeläiskortin haltijoita, joilla on lisäksi PINS- tai K-Plussa-kortti. Oikeus seniorihintaan on todistettava sisäänkirjautumisen yhteydessä. Hinnat saattavat vaihdella päivän ja saatavuuden mukaan, lomahintaisia tuotteita on rajoitettu määrä. Edun suuruus 28-60 %.

Esimerkiksi kahden yön loma Cumulus-hotellissa alkaen
70 € / henkilö / 2 hengen huoneessa / 2 yötä
110 € / henkilö / 1 hengen huoneessa / 2 yötä

Hinta sisältää 2 yön majoituksen 1 tai 2 hengen Standard-huoneessa, buffet-aamiaisen sekä saunan, joissain hotelleissa myös uima-altaan ja kuntosalin käytön.

Eläkeläistarjous vain puhelimitse 020 055 055 (0,75 €/min + pvm/mpm) tai Restelin varauspalvelun kautta tuotetunnuksella SENIORI (Cumulus Resort) tai CUMUSENIORI (Cumulus City).

Lue lisää: 

https://www.restel.fi/fi/edut-ja-tarjoukset/tarjoukset/kahden-yon-seniorilomat-rantasipi-hotelleissa

https://www.restel.fi/fi/edut-ja-tarjoukset/tarjoukset/kahden-yon-elakelaistarjous-cumulus-city-hotelleissa

 

Scandic-hotellit

Seniorihinta on voimassa ympäri vuoden ja takaa edullisen oleskelun kaikissa Suomen 24 Scandic-hotellissa. Seniorihinta on voimassa 65 vuotta täyttäneille ja eläkeläiskortin haltijoille. Oikeus seniorihintaan todistettava sisäänkirjautumisen yhteydessä. Voimassa kaikkina päivinä vuoden 2017 loppuun saakka. Tarjoushintaisia huoneita rajoitettu määrä.

Esimerkiksi

Helsinki - Scandic Grand Marina alk. 87 €/2hh/vrk

Lahti - Scandic Lahti alk. 87 €/2hh/vrk

Hintaan sisältyy majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, runsas aamiainen, hotellin kuntohuoneen ja saunan käyttömahdollisuus, Scandic Friends edut ja pisteet ja langaton Internet-yhteys Samalla voi nauttia hotellin terveys- ja kuntoilupalveluista vaikka pistäytymällä hotellin kuntohuoneessa tai lainaamalla vastaanotosta kävelysauvat tai polkupyörän. Joissain hotelleissa on myös uima-allas.

Varaa huone oikean yläkulman varausruudukosta varauskoodilla PEN tai varauspalvelusta 0200 81800 (0,42 €/min + pvm/mpm). Voi myös soittaa suoraan valitsemaasi hotelliin ja mainita varauskoodin PEN.

Lue lisää: https://www.scandichotels.fi/tarjoukset/seniorihinta

 

Sokos Hotellit

Yli 60-vuotiaat asiakasomistajat (S-etukortin haltijat) saavat -10 % alennuksen päivän normaalihinnasta. Alennus koskee vapaa-ajan matkoja ja on voimassa saatavuuden mukaan. Alennus koskee S-ryhmän asiakasomistajia. Hinnasta ei saa muita alennuksia. Tarjoushintaisia huoneita on rajoitettu määrä.

Hintaan sisältyy majoitus, aamiainen, hotellikohtaisesti asiakassauna sekä Sokos Hotel Caribiassa ja Edenissä kylpylän vapaa käyttö.

Varaa yöpyminen sivuston vasemmasta laidasta, valitse ”Olen asiakasomistaja” ja käytä varauskoodia SENIOR.

Lue lisää:
www.sokoshotels.fi/fi/tarjoukset/tarjous/seniorihinnat-asiakasomistajille/02953243_419607

 

Expressbus

Alennus on 30 prosenttia aikuisten normaalista menolipun hinnasta, kun yhdensuuntainen matka on vähintään 60 kilometriä. Alennukseen ovat oikeutetut kaikki 65 vuotta täyttäneet esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen. Alennus myönnetään myös esittämällä kuvallinen Kela-kortti, jossa on merkintä ”eläkkeensaaja” sekä Matkahuollon, VR:n tai Finnairin liikemerkki. Myös työeläkekortti tai Matkahuollon oma eläkeläiskortti oikeuttavat alennukseen. Alennukseen oikeuttavan lipun voi ostaa bussista tai linja-autoasemalta.

http://www.expressbus.fi/fi/aikataulut-ja-liput/

 

Päivitetty 23.4.2017