Verkkokaupan bonuskortti eli verkkobonus


Jokaisen aikuisen lompakosta löytynee vähintään yhden kaupan bonuskortti, mutta moni ei ole vielä kuullut ostohyvityssivustoista, jotka ovat niiden vastineita internetissä. Ostohyvityssivuston voi ajatella olevan bonuskorttien ja kauppojen kanta-asiakasohjelmien sähköinen vastine. Jäsenyys ja liittyminen niihin on ilmaista.  

Bonuksia voi kerryttää tekemällä ostoksensa ostohyvityssivuston kautta; suoraan verkkokaupan kanssa asioidessahan bonuksia ei saa. Bonusta voi saada myös hankkimalla uusia jäseniä sivustolle sähköisillä suosituksilla sekä jakamalla sivuston ostovinkkejä tutuille, jotka käyttävät ne hyväkseen. Poikkeuksellista on se, että asiakas saa bonukset rahana pankkitililleen, kun monissa perinteisissä kanta-asiakasjärjestelmissä jaetaan bonuspisteitä, joita voi käyttää valuuttana vain tietyissä kaupoissa.  

Erilaista palvelussa on myös se, että käytössä on vain yksi sähköinen bonuskortti, joka käy jopa tuhansissa verkkokaupoissa. Ostohyvityssivusto on internetin mainoslehti, josta löytyy loputtoman paljon alennusaiheisia tarjouksia; sivusto esittelee asiakkailleen heidän henkilökohtaisia mieltymyksiä ja toiveita myötäileviä tarjouksia.  

Jos siis asioit verkkokaupoissa, käy katsomassa saisiko ne tehtyä bonussivuston kautta. Vain sillä tavoin saat verkkobonusta ostoksistasi. Lisäksi kannattaa katsoa löytyykö sivustolta myös alennuskoodeja. Suomessa on tällä hetkellä ainakin kaksi tällaista sivustoa, http://www.ostohyvitys.fi/ ja http://www.bonari.fi/

Yrityksille palvelu on edullinen, koska tutkimusten mukaan verkko-ostoksista maksettava bonus innostaa asiakkaita kuluttamaan enemmän sekä vähentää asiakaspalautusten määrää. Verkkokaupat maksavat korvauksia ostohyvityssivustolle sen mukaan, kuinka paljon maksavia asiakkaita se niille tuo. Siitä asiakas saa osansa bonuksen muodossa.  

Huomioitavaa! 

Bonussivustoja käytettäessä kannattaa tarkistaa, että oma internetselain sallii evästeiden käytön, koska niitä tarvitaan bonusten kirjaamiseksi asiakkaan tilille. Myös mainoksia estävät ohjelmat voivat tuhota evästeitä, ja siksi niiden käyttöä ei suositella. Ongelmatapauksissa voi ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.  

On mahdollista, että jotkin verkkokaupat nostavat tuotteidensa hintoja, kun asiakas saapuu heidän sivulleen verkkobonussivuston kautta. Siksi kannattaa ensin vertailla hintoja, erityisesti jos tekee kallista ostosta, ja vasta sen jälkeen klikata itsensä bonussivustolle ja sitä kautta ostoksille.

Kategoria: