Virheviesti

  • Notice: Undefined offset: 2664 funktiossa menu_tree_check_access() (rivi 1508 tiedostossa /home/seniori365/domains/seniori365.fi/public_html/includes/menu.inc).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() funktiossa menu_tree_check_access() (rivi 1508 tiedostossa /home/seniori365/domains/seniori365.fi/public_html/includes/menu.inc).

Henkilöturvaa lisääviä tuotteita

Tässä artikkelissa esittelemme erilaisia henkilöturvallisuutta parantavia laitteita ja palveluita.

Esittelemme lyhyesti muutaman laitetoimittajan, joka tarjoaa kokonaispalveluita erilaisten henkilöturvajärjestelmien laitteista, asennuspalvelusta ja hälytyskeskuspalveluista.

Sähköala –lehti julkaisee sähköalan uutisia ja heillä on myös kerran vuodessa ilmestyvä Sähköala/koti –numero, josta myös löytyy kodin sähköturvallisuuteen liittyviä ohjeita ja neuvoja. Linkistä pääsee selaamaan myös valikon kautta koko lehteä ja sen artikkeleita, mutta alla oleva linkki liittyy suoraan kotona asuvien vanhusten turvallisuuden parantamiseen:

http://www.sahkoala.fi/koti/turvaratkaisut/fi_FI/tekniikalla_turvaa_vanhusten_asumiseen/

Turvapuhelin

Turvapuhelin on tyypillinen kotona yksin asuvan ihmisen apuväline, joita on ollut saatavana jo ainakin kolmekymmentä vuotta. Laitteet ja niihin oleellisesti liittyvät hälytyspalvelut ovat kaikissa kunnissa saatavissa tietyin kuntakohtaisin kriteerein.

Saatavilla on myös yksityisiä palveluita, joista esimerkkeinä mm. STELLA KOTIPALVELUT OY ja MAINIO VIRE OY, jotka ovat myös rekisteröitynyt palveluntuottajaksi seniori365.fi –palvelusivustollemme ja jotka molemmat tarjoavat mm. turvapuhelinpalveluja.

Näiden yritysten perustietoihin ja heidän tarjoamiin palveluihin ja tuotteisiin voi aluksi esimerkiksi tutustua palvelusivustollamme: 

http://seniori365.fi/yritykset/stella-kotipalvelut-oy ja http://seniori365.fi/yritykset/mainio-vire-oy  .

Lisätietoja löytyy yritysten kotisivuilta: https://stella.fi/turvalaitteet ja http://mainiovire.fi/palvelut-kotiin/turvapuhelinpalvelut

Paikantava turvarannekello

Mielenkiintoinen uusi laite, jollaisen olemassa oloa ei todella osannut kuvitella mahdolliseksi silloin, kun tämän artikkelin kirjoittaja kolmekymmentä vuotta sitten oli tekemisissä turvapuhelintuotteiden kanssa, on paikantava turvarannekello, joka on myös puhelin. Tuotetta vuokraa myös ainakin edellä mainittu Stella kotipalvelut Oy – lisätietoja Stellan paikantavan turvakellon esitteestä.

Esittelyssä kuitenkin nyt tuotteen valmistaja, NAVIGIL LTDhttps://www.navigil.com/ , joka on suomalainen yritys Espoosta. Navigilin tuotteita on käytössä yli 30 maassa. Heiltä esimerkkinä pari tapausta elävästä elämästä turvarannekellon käytöstä (englanninkielisiä) :

Esimerkkitilanne Jussi 83 v.: https://www.navigil.com/blog/portfolio/use-case-video/

Esimerkkitapaus Hannu 62 v.: https://www.navigil.com/blog/portfolio/hannu-takes-daily-walks-alone/ 

Muistettavaa turvarannekellon käytössä

Vaikka tämänkaltaiset uudet tuotteet ovatkin turvallisia ja ennen kaikkea lisäävät huonomuististen henkilöiden liikkumisvapautta, pitää aina huomioida kaikki sivuseurauksetkin:

Sydämen tahdistimen käyttäjille ei suositella kyseisen ranteessa pidettävän laitteen käyttöä yöaikaan, koska laite voi joutua ranteessa ollessaan liian lähelle tahdistinta.

Laite pitää myös ladata noin joka toinen päivä (tai yö), jolloin pitää muistaa sekä laittaa laite lataukseen että takaisin ranteeseen. Tämä voi olla käytännössä helpostikin järjestettävissä esimerkiksi kotipalveluihmisen käyntien yhteydessä.

Ohessa linkki verkkokauppaan, josta löytyy nimenomaan dementikoille tarkoitettuja apuvälineitä:

https://www.dementiaonlineshop.com/epages/dementia.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20111021-11092-64659-1/Categories

 

Turva-alan yritykset ja turvasuojaajakortti

Pääkaupunkiseudulta löytyy useita turva-alan yrityksiä, jotka asentavat edellä lueteltuja henkilö- ja myös kodinturvajärjestelmiä ja laitteita. Tähän olemme ottaneet esimerkiksi kaksi yritystä, mutta monta muutakin löytyy ja yleensä kannattaakin toimia siten, että ottaa itse yhteyttä yritykseen eikä odottaa, että joku mahdollisesti epäilyttävä yritys on oven takana tarjoamassa palveluitaan. Vanhusten asuntoihin pyritään huijausmielessä varsin usein. Luotettavuutta lisää poliisin myöntämä turvasuojaajakortti, jota sellaisen saaneet auliisti ja pyytämättä yleensä myös esittävä.

Tässä linkit AM SECURITY OY:n 

https://www.amsecurity.fi/fi/kotitaloudet ja 

TURVAKOLMIO OY:n sivuille: 

https://turvakolmio.fi/senioriturva/

 

Turvallinen liikkuminen autolla

Lopuksi vielä ikäihmisen liikkumista helpottavista asioista. Oheisessa linkissä Autoliiton koulutuspäälikkö Teppo Vesalainen kertoo automaattivaihteisen auton hyvistä puolista: https://skodamagazine.fi/automaatti-lisaa-ajamisen-mukavuutta-ja-turvallisuutta/ ja tällaisen havainnollisen linkin uuden auton turvallisuutta ja mukavuutta lisäävistä järjestelmistä löysimme Škodan Viestintäpäällikkö Kari Aalon avustuksella:  http://web.skoda.fi/assistance/#kodiaq

Kari Aalo kertoi lisäksi, että näiden eri avustinjärjestelmien lisäksi ajoturvallisuutta lisääviä ja autoilua helpottavia tekijöitä ovat muun muassa tuulilasin pyyhkijöiden automaattinen käynnistyminen sateen sattuessa, automaattisesti toimiva ilmastointi, hyvä näkyvyys, tehokkaat ja kääntyvät valot, selkeä ohjauspaneeli sekä navigaattori ja bluetooth-matkapuhelinvalmius. Mukavuutta ja helppoutta tuo myös ŠKODA  Connect -palvelut, jotka vievät auton nettiin. Tässä linkki artikkeliin, jossa on lisätietoa ŠKODA Connect -palveluista. http://www.skoda.fi/skoda/skoda-connect

 

Kannattaa aina olla yhteydessä myös oman kunnan kodinhoitoyksikköön, heiltä voi löytyä yllättävän paljon erilaisia apuvälineitä. Pitää vaan osata rohkeasti kysyä.

 

Seniori365.fi -palvelusivuston turvallisuuteen liittyviä tuotteita löytyy Tuotteet -osiosta.

Tarkista myös verkkokauppojen valikoima.

Käy rauhassa tutustumassa tuotevalikoimaan ja niitä tarjoaviin yrityksiin palvelusivustollamme!

 

Toivomme, että tämän sivun linkeistä löytyy juuri sinulle tai läheisellesi sopivia hyödyllisiä tuotteita ja palveluja mahdollisimman turvalliseen kotona asumiseen ja liikkumiseen kodin ulkopuolella.