Paloturvallisuus

kuva: www.pexels.com

Kodin yksi suurimmista turvallisuusriskeistä on tulipalo. Tulipaloissa kuolee Suomessa vuosittain keskimäärin jopa 90 ihmistä. Siksi jokaisen olisikin tärkeää opetella, miten itse voisi ehkäistä kotonaan tulipaloja. Yksinkertaisilla ja pienillä teoilla voi jokainen vähentää tulipalon riskiä kotonaan. Jokainen meistä voi siis olla hengenpelastaja! 

Tällä sivulla on ohjeita, joihin kannattaa tutustua ja ryhtyä toimiin kodin paloturvallisuuden edistämiseksi.

 

 

Kuinka toimia tulipalossa

Jos kotonasi syttyy tulipalo, on tärkeää osata toimia oikein. Oikein toimimalla voit pelastaa paitsi itsesi, myös perheenjäsenesi, naapurisi ja omaisuutesi. Opettele siis tämän sivun ohjeet huolella!

HUOM! Katso myös artikkelin lopussa olevat kolme videota, joissa Pirkanmaan pelastuslaitos ohjeistaa, miten tulipalon sattuessa tulisi toimia.

Palovaroittimet

Palovaroitin havaitsee palamisesta syntyvän savun ja sireenin avulla varoittaa asukasta vaarasta. Savu on vaarallisempaa kuin tuli, koska savu valtaa asunnon hetkessä ja voi aiheuttaa vakavan vaaran esim. nukkuvalle ihmiselle. 

Oikein käytettynä, sijoitettuna ja huollettuna palovaroitin pelastaa henkiä.

Tulipalon ehkäisy kotona

Kodin yksi suurimmista turvallisuusriskeistä on tulipalo. Tulipaloissa kuolee Suomessa vuosittain keskimäärin jopa 90 ihmistä. Siksi jokaisen olisikin tärkeää opetella, miten itse voisi ehkäistä kotonaan tulipaloja. Yksinkertaisilla ja pienillä teoilla voi jokainen vähentää tulipalon riskiä kotonaan. Jokainen meistä voi siis olla hengenpelastaja! Tällä sivulla on ohjeita, joihin kannattaa tutustua ja ryhtyä toimiin kodin paloturvallisuuden edistämiseksi. Muista, että Suomessa pelastuslainsäädäntö myös velvoittaa ihmisiä osaan näistä toimenpiteistä.

Hätäilmoituksen teko

Soita hätänumeroon 112 tai käytä 112 -mobiilisovellusta, jos uhattuna tai vaarassa on ihmisen henki tai terveys, ympäristö tai omaisuus, tai jos vain epäilet näin olevan. Hätäkeskuksen kautta on mahdollista saada mm. pelastuslaitoksen, ensihoidon tai poliisin apua.

Tilaa syöte RSS - Paloturvallisuus