Virheviesti

  • Notice: Undefined offset: 2664 funktiossa menu_tree_check_access() (rivi 1508 tiedostossa /home/seniori365/domains/seniori365.fi/public_html/includes/menu.inc).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() funktiossa menu_tree_check_access() (rivi 1508 tiedostossa /home/seniori365/domains/seniori365.fi/public_html/includes/menu.inc).

Kuusi vinkkiä kodin turvallisuuden parantamiseksi

Jokainen ihminen haluaa tuntea oman kotinsa turvalliseksi paikaksi. Kodin turvallisuuden parantamiseen ei välttämättä tarvitse aina kodin turvatekniikkalaitteita. Tähän artikkeliin on koottu pieni vinkkilista, jonka avulla voit itse parantaa kotisi turvallisuutta. 

 

1. Älä ilmoita sosiaalisessa mediassa, milloin olet matkalla tai poissa kotona. 

Tämä antaa suoran vinkin varkaalle, milloin et ole paikalla, joten on todennäköisempää, että kotiisi murtaudutaan. Vältä siis lomakuvien päivitys, kun olet lomalla ja yleisesti kaikki päivitykset mikä antaa vinkin varkaalle, ettet ole kotona.

2. Pidä kotisi ulkonäkö asutun näköiseltä

Asutun näköinen koti ei ole niin houkuttelevan näköinen verrattuna asuntoon, joka näyttää, ettei siellä ole asuttu hetkeen. Pyydä ystävää tai sukulaista leikkaamaan nurmikkosi tai luomaan lumet sekä noutamaan postit. 

3. Huolehdi, että kotonasi on toimiva palovaroitin

On erittäin tärkeää, että kotona on toimiva palovaroitin. Palovaroittimella pystytään ennaltaehkäisemään tulipalo sekä sen mahdolliset seuraukset. Muista tarkistaa palovaroittimen toimivuus kerran kuukaudessa ja vaihtaa sen patterit kerran vuodessa.

4. Vältä tulen tekemistä

Kynttilöitä on kiva sytytellä ja se tuo tunnelmaa pimeisiin iltoihin, mutta kannattaa minimoida niiden käyttöä. Kynttilöissä on aina se vaara, että syttyy tulipalo. Kaikki kodinlaitteet mistä voi aiheutua tulipalo pitää olla käytön aikana valvonnan alla.

5. Vuotovahti vesivahingon välttämiseksi

Vuotovahti asennetaan sinne, missä vesivuodon riski on suurin. Esimerkiksi keittiön lavuaarin viemäriputkeen. Saat ilmoituksen heti, kun laite havaitsee vuodon. 

6. Kosteusvahti kosteuden ja ilmanlämpötilan tarkkailemiseksi

Kosteusvahdin avulla voit seurata kotisi kosteutta ja sisäilmaa. Kosteudesta ja huonosta sisäilmasta voi aiheutua asukkaalle erilaisia terveysongelmia.

 

Lähde:

Kodin turvatieto.fi . Vinkit kodin turvallisuuteen. Viitattu 9.4.2018. https://kodinturvatieto.fi/vinkitkodinturvallisuuteen/