Onnenrumpu Oy

Arvostele yritys: 
Ole ensimmäinen

Yritys lisätty palveluun - 04.08.2014

Osoitetiedot

Ei toimipaikkaa

Yhteystiedot

050-3523125
Ei kotisivua
asiakaspalvelu@onnenrumpu.fi

Muut tiedot

Kotikäynnit: Yritys tekee kotikäyntejä
Y-tunnus: 2561852-8

Esitteiden tai ilmoitusten tuotanto

Aktiivisemmille ja eri projekteihin osallistuville senioreille tarjoamme esitteiden ja ilmoitusten tuotantoa.

Näytä koko kuvaus

Aktiivisemmille ja eri projekteihin osallistuville senioreille tarjoamme esitteiden ja ilmoitusten tuotantoa. Oli tarve sitten sukukokouksen järjestäminen, vuosipäiväjuhlien kutsut tai kirjakerhon seuraavan tapaamisen suunnittelu, toteutamme niin pienet kuin suuretkin esitteet joustavasti asiakkaan toiveiden mukaan. Mahdollisuus on myös askarreltujen/skäpättyjen materiaalejen tuotantoon, jolloin asiakas voi halutessaan osallistua itse tekemiseen.

 

Kauppareissuopastus

Ruokakaupat vilisevät uusia tuotteita ja kummallisia pakkauksia. Hämmennystä aiheuttavat terveysväittämät ja sisältöluettelossa vilisevät vieraat sanat.

Näytä koko kuvaus

Ruokakaupat vilisevät uusia tuotteita ja kummallisia pakkauksia. Hämmennystä aiheuttavat terveysväittämät ja sisältöluettelossa vilisevät vieraat sanat. Kauppareissuopastuksella hyvinvointivalmentaja opastaa, miten pakkausselosteita luetaan ja tehdään parhaat valinnat ruokaostoksilla. Opastuksen aikana selviää, mitkä tuotteet kannattaa viedä kotiin ja mitkä jättää kaupan hyllylle. Kauppareissusta voi selvitä pienellä laskulla, mutta silti tehdä monipuolisia ja ravitsevia ruokaostoksia. Opastuksen päätteeksi jaetaan selkeät vinkkiopukset, jotta opitut asiat eivät unohdu. Ruokaostokset voi hoitaa vaivatta myös kotoa. Hyvinvointivalmentaja opastaa, miten voi tilata energistä ruokaa kotiovelle nettiruokakaupoista ja suoraan tiloilta. Valmentaja koostaa helpot ohjeet nettiostosten tekemisestä seniorille.

Potkua kotikokkailuun
Joskus ruuanlaittointo lopahtaa ja ruokaideat ovat hukassa. Reseptejä voi olla hankala seurata ja tutut ruuat kyllästyttävät. Hyvinvointivalmentaja tuo ilon takaisin keittiöön neuvomalla, miten tuttuja reseptejä voi helposti tuunata ravintorikkaammiksi ja herkullisemmiksi. Opastuksen aikana tutustutaan myös vieraisiin ruoka-aineisiin ja siihen, miten niitä voi hyödyntää kotikokkailussa. Eksoottiset reseptit tulevat tutuksi kotikokkaajalle ja ennakkoluulot uusia ruokia kohtaan karistetaan. Ruuanlaiton ei tarvitse olla vaikeaa tai puuduttavaa. Yksinkertaisilla resepteillä voi saada taikoja aikaan keittiössä.

Valmentaja kertoo, mitä perusasioista kaapista tulee löytyä ja mitä sinne ei kannata hankkia, jotta ruuanlaitto olisi terveellistä ja helppoa. Kotikokkailuhetkestä jää muistoksi monta herkullista reseptiä kokeiltavaksi.

Kokonaisvaltainen hyvinvointivalmennus
Hyvinvointivalmennus tarjoaa yksilöllistä ja kokonaisvaltaista tukea jaksamiseen ja terveysongelmiensa kanssa kamppaileville. Jokaisen keho ja mieli ovat ainutlaatuisia ja siksi valmennuksessa selvitetään, mitkä asiat tekevät yksilön hyvinvoivaksi ja onnelliseksi. Ikääntyessä elimistö muuttuu, aineenvaihdunta hidastuu ja tiettyjen ravinteiden tarve kasvaa. Hyvinvointivalmentaja opastaa, miten muuttaa helposti ja yksinkertaisesti ruokavalio terveellisemmäksi ja kuinka ylläpitää terveyttä. Ruokavaliokysymysten lisäksi valmennuksesta pureudutaan mielen hyvinvointiin, liikunnan lisäämiseen ja muihin hyvinvointiin liittyviin asioihin. Valmennus koostuu 6–12 tapaamisesta, kauppakäynneistä ja puhelintuesta.

Keho on karuselli
Keho on karuselli -urheiluvalmennuksissa seniorit tutustuvat kehoonsa, eli kotiinsa: onko se karu selli vai karuselli? Sen päättää jokainen itse. Urheiluvalmennuksissa seniori harjoittelee nauramaan itselleen ja opettelee liikuttamaan upeaaja hauskaa kehoaan mukavasti omalla elopainollaan. Urheiluvalmennusten alkutöiksi sertifioitu valmentaja tekee Functional Movement Systems -testin, jossa kartoitetaan seniorin liikkuvuutta. Tärkeää on saada lisää liikkuvuutta, jotta voidaan kasvattaa voimaa turvallisesti ilman loukkaantumisriskejä. Valmennuksessa seniori oppii asettamaan tavoitteita, mielikuvaharjoittelemaan ja olemaan kiitollinen siitä, mihin kaikkeen ihmeellinen karuselli kykenee. Lisäksi kehoa hellitään rentoutusharjoituksilla, joissa pulmat kutistuvat ja unelmat saavat tuulta purjeisiinsa.

 “If you won´t, one day you may not be able to.”
 Ido Portal

Sosiaalisen median koulutukset ja it-käyttöapu

Sosiaalisen median koulutukset

Näytä koko kuvaus

Sosiaalisen median koulutukset

Haluamme estää vanhusten syrjäytymistä. Vaikka tekniikka kehittyy ja mahdollisuuksia yhteydenpitoon perheisiin tai ystäviin on monia, seniorit jäävät niistä paitsi. Halua on, mutta tekniikka saattaa tuntua uudelta ja pelottavalta. Silti 55+ vuotiaat ovat nopeiten kasvava sosiaalisen median käyttäjäryhmä ja seniorien netin käyttö lisääntyy koko ajan. Kun on halua ja hieman jo osaamista, tarvitaan enää vain ystävällinen tönäisy ja ohjeistus oikeaan suuntaan.

Vaikka vanhus saattaa viettää aikansa kotona yksin, usein perhe olisi kuitenkin vain muutaman klikkauksen päässä. Esimerkiksi Facebookin kautta kuulumisia voi kysellä nopeasti ja Skypeä käyttämällä seniori saa helposti yhteyden toisella puolella Suomea – tai maailmaa – asuvaan perheeseensä. Nykyisin kakkureseptit voidaan jakaa samalla, kun leivotaan videokuvan välityksellä, eikä mummo tai pappa ole enää vain lomien aikana läsnä.

Sosiaalisen median koulutuksissa perehdytään perusteisiin, joiden avulla vanhus osaa itse myöhemmin kokeilla palveluita yksin. Käymme läpi Facebookin perusominaisuudet ja Skypen käytön. Koulutuksessa ei ole tarkoitus oppia kaikkea kerralla, vaan asioihin palataan myöhemmin, kun käyttäjät ovat jo ehtineet tutustua palveluihin. Ennen koulutusta otamme henkilökohtaisesti yhteyttä jokaiseen osallistujaan ja tutustumme hänen tarpeisiinsa etukäteen. Tarjoamme koulutuksiin mukaan suurella fontilla tehdyn yksinkertaisen ohjeistuksen useimmiten kysyttyihin kysymyksiin. Koulutus voidaan toteuttaa yksilönä tai usemman osallistujan ryhmässä.

Lisäksi koulutuksissa pohditaan sosiaalisessa mediassa tietojen ja kuvien jakamista ja käydään läpi, minne kaikkialle julkaisut päätyvät. Senioreille opetetaan myös sosiaalisen median “pelisäännöt”.

It-käyttöapu

Kokemuksesta tiedämme, miten isovanhemmille ostettu tietokone usein jää kaapin perälle makaamaan. Vaikka kuinka haluaisimme auttaa sukulaisiamme pitämään meihin yhteyttä, ei vanhus välttämättä halua edes koskea outoon laitteeseen, jota ei osaa käyttää ja joka päästelee omituisia ääniä. Tarjoamme ystävällistä it-käyttöapua, jossa tulemme kotiin ja autamme ottamaan käyttöön yleisimpiä it-laitteita, kuten tietokoneita, internet-palveluita, tabletteja tai puhelimia.
Kotikäyntimme jälkeen toimitamme tarvittaessa lisäksi yksityiskohtaiset, mutta yksinkertaiset käyttöohjeet halutun laitteen/palvelun toimintoihin. Olemme hienovarainen ja hymyilevä apu seniorin arkeen.

Tarinankerrontaa

“16-vuotiaana evakkoon!” alkoi mummoni uskomaton tarina sodasta, elämästä, ihmisyydestä, taistelusta ja Kuusamosta. Olen onnekas, sillä edesmennyt mummoni oli tarinankertoja, jonka kertomuksista osa on painettu sisarusvoimin kirjaksi.

Näytä koko kuvaus

“16-vuotiaana evakkoon!” alkoi mummoni uskomaton tarina sodasta, elämästä, ihmisyydestä, taistelusta ja Kuusamosta. Olen onnekas, sillä edesmennyt mummoni oli tarinankertoja, jonka kertomuksista osa on painettu sisarusvoimin kirjaksi. Olen saanut käpertyä sukujuuristani kertovien tarinoiden äärelle peilaamaan omaa taivaltani nuoreksi naiseksi. Senioreilla on takanaan lukuisia tapahtumarikkaita vuosia, joista moni läheinen haluaisi kuulla. Kertomuksia voi olla kuitenkin vaikea pukea sanoiksi.

Tarinankerrontakoulussa seniori oppii kirjoittamaan ihmeellisen elämäntarinansa. Journalistin laatimien apukysymysten avulla hän pääsee aikamatkalle kiehtovaan elämäänsä ja pääsee muistelemaan hetkiä, joista valokuvat eivät kerro.

Kirjoittaminen on myös terapeuttista: kirjoittamalla pystyy kertomaan asioita, joita on vaikea sanoa. Tarina voi toimia tunteiden ilmaisijana. Kirjoittaminen tekee asioista myös todellisia. Kun tutkitaan sisäisiä käsityksiä ja omaa elämäntarinaa voidaan tiedostaa syitä nykyiseen ja aiempaan käyttäytymiseen. Tarinalla voi olla myös kommunikatiivinen merkitys. Tarinassa voi testata ideoita, mielipiteitä, olemassaoloa, pelkoja ja ymmärrystä. Tarina toimii myös paranemisen todistajana. Siitä voi nähdä, miten asiat ovat olleet ja mikä on muuttunut. Tarina voi jäädä yöpöydän laatikkoon vain omaksi iloksi, mutta sen voi antaa lahjaksi myös läheisille, oppaaksi heidän tutkimusmatkalle omille juurilleen.

Tarinankerrontakoulussa journalisti antaa aluksi apukysymykset ja ideakarttapohjan halutun kertomuksen sanoiksi pukemiseen. Seuraavilla kotikäynneillä käydään läpi tekstiä: mitä voisi vielä avata, mitä voisi tiivistää, miten tekstiä voisi vielä rikastuttaa kielikuvin, mikä oli ilmaistu hienosti, miltä tarinaa tuntui kirjoittaa ja miltä sitä tuntuu lukea.

Mahdollisuutena on myös, että journalisti tekee haastattelun ja tuottaa seniorin kertomuksen joko painetuksi, äänitetyksi tai videokuvatuksi tarinaksi. Hienosti kuvattu ja taitettu kertomus, kuunnelma tai dokumentti on mukava sisältö esimerkiksi pyöreiden vuosien juhliin tai muihin muistopäiviin.

Ladataan palveluita ja tuotteita...

Sivut