Om oss

Vad är Seniori365.fi?

Seniori365.fi är en service som förenar seniorer, deras familjer samt tjänstleverantörer.

Servicen samlar ihop i Esbo trakten och närliggande kommuner samt hel Finland företag som erbjuder olika tjänster och produkter för seniorer. På webbsidorna kan seniorer och deras anhöriga lätt söka och bekanta sig med företag som erbjuder olika tjänster och hitta hjälp som motsvarar precis deras behov.

På seniori365.fi-webbplatsen får äldre människor och deras anhöriga information om var de kan köpa olika välfärdstjänster och produkter, välfärdsteknologins produkter och hjälpmedel till vardagligt liv. Dessutom innehåller servicen information om hur man klarar sig hemma. Webbplatsen har länkar till olika tjänster såsom Esbo stadens seniortjänster. På webbplatsen hittar man också många aktiviteter och underhållning såsom gympavideor, spel och länkar till olika medier. Till avsnittet om aktuella ärenden insamlas information om kommande evenemang, nyheter och andra aktualiteter i Esbo trakten.

Vårt mål är att underlätta och berika seniorernas vardag och också sysselsätta företagare.

Servicen var ursprungligen en del av projektet InnoEspoo och den utvecklades av studerande! 

Seniori365-tiimi

InnoEspoo var ett tvåårigt projekt som avslutades i april 2015. Till projektet hörde Esbo staden, lärare och utvecklare på Omnia och Laurea samt aktörer på småföretagcentralen.

Syftet med projektet var att öppna för företagare i Esbo nya verksamhetsmiljöer och uppmuntra dem att bilda nätverk.

Seniori365.fi är en av de innovativa idéer som utvecklades under projektet för seniorer och deras anhöriga i Esbo. Efter projektet avslutades har Seniori365.fi hört till Laurea yrkeshögskolan som också administrerar servicen. Servicen är utvecklad av studerandena och den fortsätter att fungera som branschövergripande inlärningsmiljö för studerande på Laurea yrkeshögskolan. Tjänsten drivs av studerande. De ansvarar för tekniskt underhåll och funktionalitet av webbplatsen, producerar innehåll på webbplatsen, förvärvar nya företag som tjänstleverantörer, marknadsför webbplatsen för seniorer och deras anhöriga samt operatörer och experter i Esbo och närliggande kommuner och organisationer i Nyland.

Seniori365.fi har fått fyra internationella erkännanden genom att vinna

* Design for All Foundations Best Practice – serviceinnovationspris i mars 2015

*den Sociala innovation -kategorin i EU:s kvinnliga innovatörers tävling i oktober samma år 2015 och

* den japanska IAUD Award- designtävlingens kollaborationsdesign (Co-Design) kategori i oktober 2015

I augusti 2018 fick seniori365 äran att ta emot bronspriset i Genève som resultat av omröstning i ENoLL:s populära LivingLab tävling när de var den tredje populäraste utvecklingsmiljön 2017 i tävlingen (ENoll 2017 most popular LivingLab).

Hesitera inte att fråga mer, vi håller på att tillsammans skapa ett bra liv för seniorer 365 dagar om året och på samma gång stöder vi utvecklingen av studerandenas kunskaper!

Skicka oss dina frågor via e-post till adressen  info@seniori365.fi
Om du tror att det finns någonting vi kan förbättra så kan du skicka förslag till  palaute@seniori365.fi
Företag kan skicka frågor till  myynti@seniori365.fi

Du kan också kontakta oss direkt:

Kundservice:

myynti(at)seniori365.fi

 

 

Mvh,

Seniori365.fi -team