Iltapäiväkonsertti: Hannonen&Perkola - Dear, if You Change, Sellosali, Leppävaara, Espoo

Iltapäiväkonsertti: Hannonen&Perkola - Dear, if You Change, Sellosali, Leppävaara, Espoo

30.10. 2018 - 13:30 (kesto 0h 45min)

ILTAPÄIVÄKONSERTTI
SYKSY 2018

Iltapäiväkonsertit järjestetään Sellosalin lämpiössä ja niihin on vapaa pääsy. Konserttien kesto on 45 minuuttia, ei väliaikaa.

Sellosali, Soittoniekanaukio 1 A, Espoo

Ti 30.10. klo 13.30
Iltapäiväkonsertti: Annamaria Hannonen ja Mikko Perkola:
Dear, if You Change 

Konsertissa kuullaan englantilaisten barokkiajan säveltäjien lauluja. Laulujen kauneus, näennäinen yksinkertaisuus ja viiltävät kuviot saavat kokonaisuuden uppoamaan syvälle sieluun. Mikko Perkolan taidokas improvisointi luo kehykset lauluille.

John Dowland (1563-1626) oli englantilainen säveltäjä ja luutunsoittaja. Valtaosa hänen tuotannostaan on kirjoitettu luutulle tai luutun säestämille lauluäänille. Dowlandin laulujen teemoina kulkevat ne suurimmat, rakkaus ja kuolema. Lauluihin tuntuu sisältyvän kaikki inhimilliset tunteet. 

Säveltäjä Henry Purcellin (1659-1695) laulujen teksteissä ovat läsnä vahvasti epätoivo ja ahdistus. Purcell kehitti musiikkiinsa omaperäisen tyylin kuvioineen, josta monet muut barokkiajan säveltäjät ottivat vaikutteita. Purcellin opettajanakin toimineelta John Blowlta (1649-1708) kuullaan laulu epätoivoisesta ja siksi kuolemattomasta rakkaudesta.

Annamaria Hannonen, sopraano
Mikko Perkola, viola da gamba 

Sellosalin lämpio, Soittoniekanaukio 1 A, Espoo