Seniori365.fi palkittiin Lontoossa


Seniori365.fi oli mukana EU:n naisinnovaattoriverkoston kilpailussa Lontoossa 13.-14. lokakuuta, jossa se voitti Sosiaalinen innovaatio -kategorian. Euroopan unionin naisinnovaattoriverkoston (European Union Women Innovators and Inventors Network) kilpailu on kahden vuoden välein järjestettävä kilpailu, joka järjestettiin nyt viidennettä kertaa.

Kilpailun tarkoituksena on tehdä tunnetuiksi innovaatiotoimintaa tekeviä naisia sekä nostaa esille uusien innovaatioiden tarve EU:ssa. Seniori365.fi-palvelua olivat edustamassa laurealaiset Pia Kiviharju ja Sari Jääskeläinen, jotka ovat toimineet projektin parissa sen alusta alkaen.

Kilpailuun oli tänä vuonna valittu 46 finaaliehdokasta, jotka tulivat 13 eri maasta ympäri maailman. Innovaatioita oli laidasta laitaan - oppimisesta ja terveydestä kauneuteen ja elämää helpottaviin tuotteisiin. Innovaatiot esiteltiin tapahtumassa yleisölle sekä tuomaristolle, joka valitsi voittajat esitysten perusteella. Voittajat palkittiin keskiviikkoiltana kilpailun päätösgaalassa.

Sosiaalinen innovaatio –kategoriassa kiinnitettiin huomiota innovaatioihin, joilla on sosiaaliset tarkoitusperät, jotka vastaavat sosiaalisiin tarpeisiin ja joilla on useiden ihmisten elämänlaatua parantava vaikutus. Kategoriassa painotettiin esimerkiksi tietoon ja oppimiseen perustuvaa yhteisöllistä kehittämistä.

Tämä on Seniori365.fi-palvelukonseptin toinen kansainvälinen tunnustus maaliskuisen Design For All Foundationin myöntämän Best Practice 2015 -palkinnon lisäksi. 


Sari Jääskeläinen ja Pia Kiviharju vastaanottamassa palkintoa keskiviikko-iltana Lontoossa.

Kategoria: